Maak van je stoep een huiskamer voor de Buurt!

Vincent van Kleef

Wat is een BuurtBankje?

Een bankje is een ontmoetingsplek voor de buurt. Zet een bankje voor je deur en zwaai naar de mensen die langslopen. Lees een boek, schenk iets in en maak de stoep eigen. Een BuurtBankje is het hele jaar beschikbaar, maar een paar dagen in het jaar vieren we samen dat ze er staan! Zeker dit jaar, waarin we nog nooit zoveel in onze eigen woonkamer hebben gezeten en zo weinig mensen hebben ontmoet, vinden wij het hoog tijd om de straat te vullen met gezelligheid en rumoer. 

Daarom toveren we op zondag 12 september de stoep om tot huiskamer voor de hele buurt. Zet een bankje op de stoep, sjouw de kamerplanten naar buiten, serveer iets lekkers voor jou en je buur en organiseer samen een tekenwedstrijd, pubquiz, dansles of… wat je maar wil! 

Wil je meedoen? Meld je bankje aan en hou onze sociale media in de gaten.

Sinds 2014 zijn al meer dan 1.500 bankjes geopend in 20+ landen. Bekijk de kalender of  lees meer >

1. Zet je BuurtBankje klaar

Klik op bankje aanmelden, bedenk een leuke naam en bepaal de locatie. Iedereen kan een bankje openen. Natuurlijk kun je ook stoelen of een picknickkleed gebruiken.

2. Serveer iets voor jou en je buur

Lekkere koffie met zelfgebakken koekjes? Limonade en een chippie? Zet wat klaar en laat de gezelligheid maar komen. 

3. Organiseer een knikkerwedstrijd, dansles of iets anders

Kleding ruilen, dansles of knikkeren? Organiseer wat je maar wilt! Ga voor inspiratie naar het overzicht en bepaal je eigen openingstijden en aanbod.

4. Nodig je buren uit!

Klop aan, bel ze op, schreeuw het van de daken: jouw bankje is open en iedereen is welkom!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief